Annons

Annons

5 miljövänliga vanor som alla borde anamma

Vill du vara med och bidra till en bättre miljö? I kväll är det Earth hour och dags att släcka lamporna för en klimatsmartare värld. Men kanske vill du göra något mer. Ta en titt på vår lista nedan – på sikt kan de här små förändringarna göra stor skillnad!

Dela
(28)

5-miljosmarta-val

 

Earth hour är världens största miljömanifestation och anordnas i dag, den 19 mars 2016, kl 20.30-21.30 lokal tid över hela världen. Vi på Hemmets tycker det är viktigt att arbeta aktivt för en bättre miljö varje dag. Därför listar vi här 5 miljövänliga vanor som vi alla borde anamma. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Annons

 

1. Återanvänd förpackningar 

I stället för att ständigt köpa nya tvål-, balsam- eller schampoförpackningar kan du återanvända gamla. Köp nytt i refillförpackning och häll i de gamla flaskorna.

Gilla Hemmets på Facebook

Har du matförpackningar eller liknande i hårdplast? Diska ur ordentligt och använd som matlåda. Mycket bättre än att slänga!

 

2. Skippa kemiska produkter 

Många rengöringsmedel är fullproppade med starka kemikalier – helt i onödan. Många fläckar, till exempel fettfläckar i mikrovågsugnen, får du ofta bort genom att blanda vatten och citron. Väl värt ett försök, tycker vi!

 

3. Byt ut pappershanddukarna

Skippa engångshanddukar i papper. En tygvariant går minst lika bra att torka av köksbänkar och andra ytor med. Tvätta vid behov (men inte i onödan).

 

4. Fyll disk- och tvättmaskin 

Visst är det smidigt med tvätt- och diskmaskin hemma. Men fyll maskinerna ordentligt innan du trycker på startknappen. En liten ansträngning som i det långa loppet faktiskt kan göra stor skillnad.

 

5. Köp färre (men hållbara) plastkassar 

Många matbutiker erbjuder större och mer hållbara kassar i plast. De kostar lite mer, men håller å andra sidan väldigt mycket längre och rymmer dessutom mycket mer.

 

Läs mer: 

20 tips för smartare, roligare och mer miljövänlig städning

Så lyckas du med hemmaodlingen

23 saker att göra av plastsaker 

 

Text: Åsa Boustedt

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(28)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…