Annons

Annons

5 gånger städning är lika effektivt som träning

Inte tid att träna? Ingen fara – du kan förbränna massor av kalorier bara genom att plocka fram dammsugare, dammtrasa och städa hemma. Få reda på exakt hur många här.

Dela
(318)

Hur många kalorier förbränner man vid städning?

Visste du att du kan förbränna MINST lika många kalorier på att städa som på att besöka gymmet? Här får du exempel på 5 städjobb som är lika bra som ett träningspass.

Kaloriåtgången avser 30 minuters aktiviteter och är uträknad för en kvinna som är cirka 170 cm lång och väger runt 65 kg. Väger du mer, förbränner du mer, väger du mindre, förbränner du också något mindre.

Annons

 

5 sätt du kan bränna kalorier på att städa

1. Städa badrummet – ca 79 kalorier

Ge dig i kast med skrubbandet och förbränn lika många kalorier på en halvtimme som du gör på ett lika långt danspass. Inte ens i närheten så roligt, kanske, men effektivt!

2. Damma – ca 109 kalorier

Här har vi en riktig kalorislukare! På med träningskläderna, fram med dammtrasan och sträck dig efter de där ställena som aldrig får tillräckligt med uppmärksamhet under städningen!

3. Moppa golv – ca 90 kalorier

Orkar du inte gå och träna i dag? Att moppa golv kanske inte är lika roligt som en zumba-timme men du förbränner lika många kalorier som under 15 minuters dansande till de latinska rytmerna…

4. Dammsuga – ca 96 kalorier

Vem behöver en crosstrainer för att förbränna kalorier när det finns dammsugare? På en halvtimme förbränner du lika många kalorier som du gör under 10 minuter på maskinen – fler om du har mycket trappor hemma! Och du behöver inte ens lämna huset.

5. Städa spisen och ugnen – 79 kalorier

Den mest avskydda av alla hushållssysslor, enligt många. Ändra inställning till det förhatliga jobbet och tänk på det som en kaloriförbrännare istället. Ägna dig en halvtimme åt jobbet och gläds åt resultatet OCH vetskapen att du förbränt lika många kalorier som under 10 minuter på en träningscykel.

 

Läs mer:

Städa hela huset på bara en timme

8 smarta sätt att städa med citron

6 städknep du fixar på 5 minuter 

 

Källa: Good Housekeeping
Text: Malin Perlheden, Allers.se
Bild: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(318)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…