Annons

Annons

5 biofilmer du måste se i höst

Vi har valt filmerna du inte får missa på bio i höst! Just nu finns något för alla – oavsett om du gillar spännande trillers, gripande dramer, härliga komedier eller starka dokumentärer.

Dela
(16)

1. Kvinnan på tåget

kvinnanpataget_NY

En sann bladvändare och en nagelbitande triller som legat etta på topplistorna både i England och USA. Du som läst Paula Hawkins bästsäljande roman ”Kvinnan på tåget” kan se fram emot filmversionen med samma namn. Rachel har skiljt sig och blivit av med sitt jobb. Deprimerad och alkoholiserad tar hon ändå pendeltåget varje dag för att få struktur i sitt liv. I ett hus intill spåret bor det perfekta paret, men en dag ser hon något chockerande hända från tågfönstret som kommer att förändra allt.

Annons

Premiär: 9 november.

 

2. Hundraettåringen som smet från notan och försvann

hundraettaringen

Två miljoner besökare såg ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” som också nominerades till en Oscar för bästa make-up. Nu kommer uppföljaren – ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann”. Även i denna film spelar Robert Gustavsson huvudpersonen Allan Karlsson. Efter ett år har han tröttnat på att leva i lyx på Bali, men plötsligt börjar en vild jakt där både gangsters, ryssar och CIA är inblandade.

Premiär: Juldagen.

 

3. I morgon

Imorgon_webb

Hur kommer det sig att en film om de miljöhot vår värld står inför, har fått folk att springa till biograferna i Frankrike? Förklaringen är enkel. Istället för att visa katastrofscenarier, fokuserar den här dokumentären på människor som kommer med goda idéer, lösningar, förslag och åtgärder. Vi får möta entusiaster från hela världen som ägnar sina liv år att rädda vår planet. Utsedd till bästa dokumentär på César Awards 2015 och har setts av över en miljon biobesökare i Frankrike.

Premiär: 14 oktober.

 

 

 4. Min pappa Toni Erdmann

Tonierdmann_WEBB

En av årets stora filmsnackisar som fick stående ovationer på filmfestivalen i Cannes. Den skojfriska pappan Winfred vill förbättra relationen med sin vuxna dotter Ines som dock är mer intresserad av sin karriär. Pappan ger sig inte utan infiltrerar dotterns liv i rollen som den excentriske livsstilscoachen Toni Erdmann, men beslutet får oanade följder…

Premiär: 30 september.

 

 

5. Fyren mellan haven

Fyren_webb

Älskade du bästsäljande boken ”Fyren mellan haven?” Då kan du njuta av filmen med samma namn. En dag spolas en båt upp på stranden på en ö utanför Australiens kust. I båten ligger en död man och ett levande spädbarn. Kvinnan som fått flera missfall vill behålla barnet, medan mannen vill underrätta myndigheterna. De väljer att behålla barnet, men beslutet får oanade konsekvenserna. Huvudrollen spelas av oscarsvinnande svenska skådespelerskan Alicia Vikander.

Premiär: 11 november.

 

Läs mer:

5 anledningar att läsa mer

Lars Lerin har vant sig vid att vara lycklig

Det finns inget viktigare än att bli sedd

 

Av Monica Ljungberg

Foto: Warner Bros, Tri Art Film, Nordic Film, Njuta Films, Nice FLX Pictures


Läs mer om:

Dela
(16)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…