Annons

Annons

5 anledningar att kyssas mer

Att kyssas är både mysigt och hälsosamt. Så här på internationella kyssdagen listar vi några av hälsofördelarna!

Dela
(98)

kyssas-mer

Att kyssas är en riktig hälsoboost!

1. Du blir lyckligare

När du kysser någon frigörs endorfiner, serotonin och oxytocin i kroppen – tre olika sorters hormoner som höjer humöret och stärker välbefinnandet, skriver Psychology Today. Både du och din partner får alltså en riktig lyckoboost.

Annons

Läs mer: Deras kärlek vann över drogerna

 

2. Det sänker blodtrycket

Kyssar ger en avslappnande och blodtryckssänkande effekt, perfekt om du lever ett stressigt liv. Lite närhet och gos är med andra ord rena rama meditationen!

 

3. Föregå med gott exempel

Har ni barn? Då ska ni absolut inte vara rädda för att kyssas inför dem – tvärtom! Er relation är barnens första bild av hur ett parförhållande ser ut och att ni visar varandra kärlek och närhet är positivt för dem att se.

Läs mer: De fann kärleken tack vare bilregistret

 

4. Du ökar förbränningen

När du kysser någon ökar din förbränning, så se det som ett litet träningspass. Visst, du kommer kanske inte att nå toppformen enbart genom att kyssa din partner, men visst är det ett härligt sätt att öka förbränningen!

 

5. Stärker bandet mellan er

Det finns en anledning till att vigseln förseglas med en kyss. Ni må vara skrivna på samma adress och kanske rentav gifta i många år, men kyssen är det verkliga fysiska beviset på att ni är ett kärlekspar – något som återkommer i alla kulturer. Kyssen för er samman, såväl bokstavligen som känslomässigt.

 

Läs mer: 

Skriv en kärleksnovell – vinn 10 000 kr!

6 kärlekspar vi minns 

Så letar du upp din ungdomskärlek igen

 

Av: Malin Karlberg, Femina.se

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(98)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…