Annons

Annons

4 nya läkemedel mot KOL

För den som drabbas av KOL har möjligheterna till effektiva behandlingar aldrig varit större och bättre. Här berättar vi om 4 nya läkemedel och dess effekter!

Dela
(29)

1. Relvar Ellipta

Inhalationspulver. Enda nykomlingen som innehåller både kortison och luftrörsvidgande läkemedel. Innehåller flutikasonfuroat, ett kortisonpreparat som dämpar inflammation, svullnad och irritation i lungorna, och vilanterol, långverkande beta-2-agonist som gör det lättare för luften att ta sig in och ut ur lungorna. Tas 1 gång/dygn.

Annons

Effekt: Minskar risken för försämring av KOL och andningssvårigheter.

Gilla Hemmets på Facebook

 

2. Ultibro Breezhaler

Inhalator som laddas med kapslar. Innehåller två aktiva substanser, indakaterol och glykopyrronium, som tillhör gruppen bronkvidgande medel. Första dubbla luftrörsvidgaren som bara tas 1 gång/dygn.

Effekt: Underlättar andningen genom att förhindra sammandragningen av musklerna runt luftvägarna.

 

3. Striverdi Respimat

Inhalationsvätska. Innehåller olodaterol, en långverkande beta-2-agonist luftrörsvidgare som öppnar upp luftvägarna och underlättar andningen. Tas 1 gång/dygn.

Effekt: Regelbunden användning kan underlätta perioder av andnöd.

 

4. Daxas

Tabletter. Innehåller roflumilast, ett antiinflammatoriskt medel som minskar aktiviteten av proteinet fosfodiesteras 4, och därmed också inflammationen i lungorna. Används vid behandling av svår KOL och som tillägg till luftrörsvidgande medel. Tas 1 gång/dygn.

Effekt: Hjälper till att stoppa förträngningen av luftvägarna och lindrar andningsproblem.

 

Läs mer

I dag kan vi lindra KOL

Lindra din KOL själv

5 vanliga symtom vid KOL

KOL gör mig inte längre sjuk

 

Av Christina Mellberg


Läs mer om:

Dela
(29)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…