Annons

Annons

4 anledningar att äta mer avokado!

Hurra – avokado är inte bara otroligt gott utan kan också vara väldigt bra för din hälsa! Här listar vi 4 anledningar att äta mer avokado.

Dela
(155)

nyttig-avokado

Avokado är både nyttigt OCH gott – och du kan med gott samvete äta ganska mycket av det! Här berättar vi varför:

 

1. Nyttiga fetter

Avokado innehåller samma enkelomättade och nyttiga fetter som till exempel olivolja. Fetter som är skonsamma mot hjärtat och tillsammans med avokadons fibrer kan göra dig mindre sötsugen, minska din hunger och få dig att småäta mindre.

Annons

 

2. Näringsguldgruva

Utöver avokadons enkelomättade fetter innehåller den massor av mineraler, flera essentiella aminosyror, fibrer, omega 3, vitamin B,C, E och K. Plus en hel del till. En riktig guldgruva med andra ord. Hurra!

Gilla Hemmets på Facebook

 

3. Skyddar mot sjukdomar

Avokado är riktig supermat och kan skydda mot hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och hjärnsjukdomar. Alla fibrer, näringsämnen och nyttiga fetter kan också verka positivt för ditt kolesterol, hjälpa till att reglera blodsockret och skydda mot inflammationer.

 

4. Gott till mycket

Avokadons goda smak får vi absolut inte glömma. Den passar lika bra i sallader och smoothies som på varma mackor och till och med i efterrätter! För att inte tala om som förrätt med lite skagenröra, citron och dill eller i en krämig pastasås…

 

Läs mer:

Maten som får dig att sova gott

Choklad bättre än medicin

Därför ska du äta mer rödbetor

 

Foto: Shutterstock

Källa: Mitt kök, Expressen


Läs mer om:

Dela
(155)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…