Annons

Annons

Snittar med smak av daim!

Dela
(0)

Fikasugen? Baka våra goda daimsnittar – härligt mjuksega, precis som klassiska kolasnittar, och lätt knapriga tack vare daimen!

ca 60 st

200 g mjukt smör

2 dl strösocker

1/2 dl ljus sirap

5 dl vetemjöl

Annons

2 tsk bakpulver

21/2 tsk vaniljsocker

1 liten daim, ca 30 g, + ev lite extra

Garnering

ca 30 g ljus choklad

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör ihop smör, socker och sirap i en bunke.

2. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smörblandningen.

3. Finhacka daimen och arbeta in även den i degen.

4. Forma degen till 4 rullar, lika långa som plåten. Lägg bakpapper på två plåtar och placera två rullar på varje. Platta till dem till längder. Strö ev lite hackad daim ovanpå.

5. Grädda längderna i mitten av ugnen ca 15 min. Skär dem i bitar medan de ännu är varma.

6. Ringla smält choklad över.

Tips!

Ju kortare tid i ugnen, ju segare blir kakorna. Vill du ha dem lite sprödare? Öka gräddningstiden!

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…