Annons

Annons

3 tips för ett vårfint hem

Formgivaren Camilla Lundsten tipsar om hur du med enkla medel gör ditt hem både skönare, vackrare och roligare. I boken Färgstarkt! väcker hon skaparlusten hos alla som gillar att pyssla. Vi bjuder på ett bokutdrag!

Dela
(23)


Att fixa fram en hel soffklädsel är kanske inte det första syprojekt man tänker sig – men är din soffa av en rak modell är det faktiskt inte så galet svårt, och om soffan dessutom har en avtagbar klädsel har du en perfekt symall! Mitt tips är att du sprättar itu den gamla klädseln och klipper nya delar, med  den som förlaga.

Annons

 

Att göra tygkorgar är lätt som en plätt – allt du behöver kunna är att dubblera. Till varje korg syr du två identiska tyguppsättningar med en bottencirkel och ett rakt långt sidostycke, sedan vänder du den ena korgen ut och in och trär i den inre korgen i den yttre. Vik ner och nåla de övre kanterna mot varandra.Vill du ha handtag på korgen syr du ihop två tygstycken på avigsidan och vänder dem till rätsidan. Det kan vara fiffigt och snyggt att sy en söm runt om handtagens kanter, när de väl är vända. Därefter nålar du i handtagen i korgens övre kant, sticker ner dem mellan det inre och det yttre lagret, innan du syr ihop korgens kanter med vanlig raksöm.

 

Jag älskar också att blanda och mixa helt hejdlöst. Ofta är det så att brokiga blandningar ger ett harmoniskt intryck och uttryck om färgskalan håller dem samman, eller tvärtom – att de håller ihop i samma stil, men att färgerna särskiljer dem ifrån varandra. Kontraster gör att det skapas dynamik – småmönstrat behöver stormönstrat och tvärtom. Täta mönster behöver glesa, dimensioner och intensitet i mönsterbilder behöver sina motpoler. Det är egentligen ganska enkelt.

 


Läs mer om:

Dela
(23)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…