Annons

Annons

3 steg till en fräsch sommarhud!

Det är hög tid att städa bort vinterdammet och förbereda huden för sommar och sol. Några smarta och handfasta knep som gör dig både sommarfräsch och solkysst hittar du här!

Dela
(0)

kvinna i solhatt

1. Skrubba huden

Känns huden grå och trött kan en skrubb göra susen! Att massera huden med en grovkornig crème gör nämligen att du får bort döda hudceller samtidigt som cirkulationen får en skjuts och lystern blir finare. Dessutom lägger du en bra grund för annat skönhetsfix. Brun-utan-sol-effekt blir till exempel mycket jämnare och snyggare om du först har skrubbat. Använd inte samma skrubb till hela dig, skrubbar till kroppen har ofta grövre korn, vilket inte passar den tunnare huden i ansiktet. Där behövs en mildare peeling. Ansiktet är dessutom bäst att ta sig an på kvällen, då huden kan bli lite extra solkänslig direkt efter att du peelat den.

Annons

Tips!

Vill du ha ordentlig effekt från din skrubb så använder du den direkt på torr hud, då river den lite extra bra. Vet du däremot med dig att huden är lite känslig är det bättre att hoppa in i duschen först.

 

Skrubb, scrub och peeling = samma sak!

 

2. Smörj

Nu är huden len, fräsch och fri från döda hudceller. Dags att smörja in den! Med rätt produkt kan du lyfta fram lystern ännu mer. Smörj gärna då huden fortfarande är lite lätt fuktig efter duschen. Då har den, precis som en fuktig disktrasa, lättare att ta till sig fukt och näring från din produkt. Skönt om du peelat ansiktet på kvällen är att lägga en mask innan du hoppar i säng. Då fylls huden med välgörande fukt medan du sover och du har en riktigt fin effekt lagom till att det är dags att kliva upp.

Tips!

Ska du fortsätta med brun-utan-sol efter din fuktprodukt är lotion eller bodybutter bättre än olja, eftersom det kan ta lite längre tid för olja att sjunka ner i huden. Var extra generös där huden ofta blir väldigt torr, till exempel knän och armbågar.

 

3. Busa

Vårljuset kan vara obarmhärtigt mot hud som länge gömts under många klädlager. Men det kan lite brun-utan-sol fixa! Att noga gå igenom steg ett och två är helt avgörande för hur jämnt och fint resultatet blir. Men det finns en sak till som gör stor skillnad: att investera i en brun-utan-sol-handske. Förutom att du slipper färgade handflator gör handsken att produkten sprids ut jämnare, du kan lättare arbeta in den och det blir enklare att komma åt överallt.

Tips!

Vänta alltid en stund med att klä på dig efteråt, och skulle du behöva duscha är det flera timmars väntan som gäller. Däremot ska du gärna smörja in dig med kroppslotion eller liknande varje dag efteråt, det får din brun-utan-sol-färg att hålla längre och sitta snyggare.

 

Läs mer

22 tips för att se yngre ut

6 frågor & svar om naglar

5 frågor om hudvård

 

Av Jessica Blockström Hember

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…