Annons

Annons

3 växter som spås ta över våra hem i höst

Att inreda med växter är en trend som aldrig verkar avta och även i höst spelar det gröna en betydande roll i inredningen. Här listar vi tre krukväxter som spås ta över stort!

Dela
(29)

Lättskötta, storbladiga, blommande och spretiga växter är alla helrätta element i inredningen, men det finns så klart några sorter som är mer populära än andra.

Fiolfikus, monstera och elefantöra är tre favoriter som hängt med länge nu, men i höst spås de få konkurrens av tre andra, inte lika välbekanta, växter.

Annons

Foto via: Planete deco

Enligt livsstilssajten My Domaine och Chris Satch, växtforskare på trädgårdscentret The Sill, även känt som New Yorks växtmecka, kommer de här snygga växterna ta över våra hem – och Instagramkonton – i höst.

1. Marmorblad (Calathea lancifolia)

Vacker och lättskött kalatea med dekorativa och mönstrade blad. Undersidan är ofta mörkröd.

Skötselråd marmorblad: Trivs bra i skugga, men vill gärna ha värme och hög luftfuktighet. Därför är det bra att duscha bladen regelbundet.

2. Mossimo (Aegagropila linnaei)

Den här söta ”mossbollen” är egentligen inte någon mossa, utan en grön alg som bland annat hittas vilt i kolonier i sjöar på Island, Skottland, Japan och Estland.

Mossimo, även kallad moss balls, lake balls eller marimo, kan bli upp till tio centimeter i diameter och ytan känns ungefär som sammet.

I Asien är algbollen redan populär och nu spås trenden inta västvärlden.

Skötselråd mossimo: Bollarna placeras inte i kruka, utan i en klar glasskål, terrarium eller vas som fylls med rent och klart vatten och placeras ljust.

3. Vårtaloe (Aloe humilis)

Utöver det oangenäma namnet är vårtaloe – hedgehog aloe eller spider aloe på engelska – en lättskött växt som passar i de flesta hem.

Vårtaloe tillhör aloesläktet, där den mer kända aloe veran också ingår, och bladen är gröna med vita, taggiga kanter. Bladen bildar små rosetter och blommorna är till en början röda, innan de gradvis blir gula.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration och är skriven av Mikaela Råberg

Läs också:

5 växter som kan ge dig bättre sömn

vaxter-som-renar-puff


Läs mer om:

Dela
(29)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…