Annons

Annons

3 böcker du inte får missa

Är du sugen på en riktigt bra bok? Vi tipsar om några guldkorn! Vad sägs om en rejäl dos charm, spänning i 1600-talets Sverige eller en magnifik romantrilogi över 1900-talet!

Dela
(78)

3 böcker du inte får missa

1. Katarinas bok av Maria Gustavsdotter 

På Orust har prästfrun dött i barnsäng och systrarna Ebba och Katarina tvingas välkomna sin unga styvmamma. Katarina får ta hand om hushållet och småsyskonen och hennes stränge pappa och hans hustru ser med oblida ögon på att hon förälskar sig i den fattige Sten. Snart börjar Katarina drömma om att skapa sig en egen framtid och till och med överge sin stora kärlek…

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Läs gärna Ulrikas bok, som är den första fristående delen i serien Prästdöttrarna!

Katarinas bok

 

2. Den stilige mannens kafé deluxe av Alexander McCall Smith

Mma Ramotswe drömmer om att öppna ett riktigt lyxkafé med bara det bästa som kan erbjudas. Samtidigt jobbar Damernas detektivbyrå med ett knivigt fall där en klient fått en oväntad gäst som tappat både minnet och sina id-handlingar… Detta är den 15:e delen av Damernas detektivbyrå!

Den stilige mannens kafé deluxe

 

3. Giganternas fall, Världens vinter och Evighetens rand av Ken Follett 

Första boken, Giganternas fall, tar sin början under tidigt 1900-tal med alla omvälvande händelser – första världskriget, ryska revolutionen, kampen för kvinnors rösträtt. Vi får följa fem familjer – från USA, Tyskland, Ryssland, England och Wales – och se hur deras livsöden länkas samman. Från de glittrande palatsen i Sankt Petersburg till makthavarnas sängkammare i Washington.

Giganternas fall

I den andra boken, Världens vinter, pågår spanska inbördeskriget för fullt och andra världskriget blir ett fasansfullt faktum.

Världens vinter

I trilogins storslagna final, Evighetens rand, står de fem familjernas barn och barnbarn i fokus. Vi får följa dem genom Kubakrisen och Vietnamkriget, vi får möta Chrustjov, bröderna Kennedy och Martin Luther King och vara med om Berlinmurens fall. När Rebecca Hoffman upptäcker att stasi spionerar på henne fattar hon ett beslut som kommer att påverka hennes familj för resten av livet…

Evighetens rand

Trilogin är oerhört fängslande från början till slut och kan varmt rekommenderas till den historieintresserade!

 

Läs mer

Nya mord för kriminalinspektör Grace

5 böcker att se fram emot

Läsning för dig som älskar spänning

 

 


Läs mer om:

Dela
(78)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…