Annons

Annons

22 bästa sommartipsen för hud och hår!

Sommartider hej, hej... Undvik bränd hud, skadat hår och illröd svidande hårbotten genom att vara noga med att skydda och återfukta. Sedan kan du bara fokusera på att njuta av solen!

Dela
(0)

 

10
Visa bildspel

/
kvinna som solar
IsaDora shimmer
aco solkräm
vichy solkräm
apolosophy solkräm
apoteket cerat
yves rocher ansiktsmask
l'oréal hårinpackning
wella hårspray solskydd
rituals hårspray solskydd
...
Visa mer

Så skyddar du sommarhåret

Precis som huden är håret och även hårbottnen känsliga för solens strålar. UV-strålarna kan skada hårets skyddande fjällskikt och göra det torrt, sprött och glanslöst. En bränd hårbotten gör inte bara ont – det kan även göra att du tappar hår.

Annons

Toppskydd: Hatt eller sjal är oslagbara mot solen.

Smart spray: Numera finns massor med solskyddsprodukter för håret som skyddar och återfuktar utan att tynga ner eller göra håret fett. Spraya håret innan du går ut och fyll på under dagen om du vistas i solen länge.

Gilla Hemmets på Facebook

FuktbombaÅterfuktning är viktigt så använd en bra inpackning flera gånger i veckan. Handdukstorka håret först för bästa effekt. Är håret för blött är stråna ”mätta” och kan inte suga åt sig näringen.

Packa in: Testa gärna att ha lite inpackning i längderna på stranden. Skölj ur inpackningen när du kommer hem. Värmen ökar inpackningens effekt.

 

Förbered och fuktbomba ansiktet

Huden i ansiktet är tunnare än på resten av kroppen och exponeras dessutom för solen hela tiden. Alltså behöver ansiktet skyddas extra noga. Du blir solbränd även med solskydd, men däremot filtreras elaka UV-strålar bort.

Heldagsskydd: Ansiktet behöver skydd hela dagen, särskilt om du ska vara utomhus mycket. Det räcker inte att smörja in sig på morgonen, skyddet måste fyllas på under dagen.

Dubbla crèmer: Många dagcrèmer innehåller solskydd, vilket är toppen att ha året runt. Men sommartid räcker det inte, eftersom crèmen oftast inte appliceras tjockt nog för att skydda tillräckligt. Komplettera med en solskyddscrème.

Speciell solkräm: Ansiktets hud är känsligare än kroppens så välj en lätt, skön solskyddscrème anpassad för just ansiktet som sjunker in i huden snabbt.

Spf för läpparna: Välj också gärna ett läppbalsam med solskydd, eftersom läpparnas tunna hud är extra känsliga för solpåverkan.

Återfukta: Huden kan lätt kännas torr och stram efter mycket sol, så var generös med återfuktning. Massera in en skön fuktcrème efter en dag i solen, och använd gärna en fuktgivande mask eller ett serum också!

 

Så framhäver eller fejkar du solbrännan

1. Lite guldskimrande olja på väl valda ställen gör att solbrännan ser djupare ut och ger ordentligt med fukt!

2. Solpuder är och förblir det mest effektiva sättet att förstärka och framhäva solbrännan. Svep över näsa, haka, kindben och panna.

3. En brun-utan-sol-crème som gradvis bygger upp färgen i ansiktet är enkel att få till snyggt och ger fräsch färg. Ger en bra grund för solbrännan och är såklart ett bra alternativ ll att sola.

 

Tips!

Välj alltid solglasögon som ger 100 % UV-skydd så att ögonen får rätt skydd.

 

Läs mer:

Fina fötter på nolltid – 10 tips!

3 steg till fräsch sommarhud

5 frågor & svar om hudvård

 

Av Lotta Bengnér

Foto: Shutterstock m fl


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…