Annons

Annons

21 roliga skyltar – allt från stavfel till särskrivningar

Roliga skyltar i butiker eller på andra platser kan verkligen förgylla ens dag. Därför har vi samlat några favoriter – allt från språkliga misstag till rena tokigheter. Om du är lite mer ekivokt lagd hittar du fyra butiksskyltar med inte helt rumsrena budskap längst ner.

Dela
(64)

1. Ska man verkligen äta dem?

Nog för att det heter tabletter men vi är ytterst tveksamma till huruvida de smakar särskilt gott. OBS! Du bör nog inte smaka dina diskmaskinstabletter för att avgöra om du har en favoritsmak.

Annons

Källa: Skyltat.se

Läs också: 7 saker du ALDRIG bör rengöra med diskmedel

2. Gör hushållsarbetet till en fest?

De reserverar sig förvisso för tryckfel, men visst låter det mycket roligare med en diskoborste än en vanlig klassisk diskborste? Tänk dig diskoljus och melodiska basgångar som får hela bröstet att dunsa när du diskar – man blir ju nästan lite sugen på att ställa sig vid hon.

Gilla Hemmets på Facebook

Källa: Skyltat.se

Läs också: Enkla knepet: Så rengör du skärbrädan snabbt och effektivt – med salt

3. Perfekt för alla skrymslen och vrår?

Har de tänkt sig att man ska använda det istället för spackel? ”Ska du måla om hemma? Använd vårt hushålspapper så får du en jämn och fin yta!”. Smidigt! Men föga troligt, va?

Källa: Skyltat.se

Läs också: Därför ska du ALDRIG spola ner hushållspapper i toaletten

4. En ny variant på skräpmat?

Nej, här blev det inte helt rätt. Men det kanske är både väldigt miljövänligt och ekonomiskt med så här pass återvunnen mat?

Källa: Skyltat.se

5. Hade de bråttom till nästa föreställning?

Den inhyrda artisten anländer tidigt till sin bokade spelning och kräver att få framträda direkt. ”Nu eller aldrig”, säger hen. ”Okej!”, säger butiken och slänger skyndsamt ihop en lapp att hänga på entrédörren. Kanske inte ett troligt scenario, men roligt! Mer troligt är väl att det utförs brådskande underhåll i butiken.

Källa: Skyltat.se

6. Överkvalificerad personal?

Ofta möts man av vänlig och kunnig personal i butiker eller på ditt favoritkafé – ibland har man inte den turen. Men att personalen i fråga ska ha koll på dina allergier kanske är att hoppas på lite väl mycket, förutsatt att du inte är en väldigt frekvent återkommande stamgäst.

Källa: Skyltat.se

Läs också: Vägskyltarna som väcker starka känslor

7. Barnmat – för vuxna?

Rätt lapp på fel plats eller vice versa? Oavsett så tror jag de flesta är överens om att öl inte är barnmat. Håller man inte med om det så kanske man blir lite förbannad över den lilla raden ”olika sorter” – ölen ser nämligen ut att vara likadana allihopa.

Källa: Skyltat.se

8. Slipper man stanken av fotsvett då?

Dina fötter kan lukta både si och så, men havre och kanel är nog ord som väldigt sällan använts för att beskriva hur ett par skor luktar. Möjligtvis om de föregås av ”mögligt” eller ”rutten”.

Källa: Skyltat.se

Läs också: Supersnabba kanelkakor eller Knäckiga havrerutor i långpanna

9. Går det verkligen att lita på de här fåglarna?

Vad är det för tveksamheter de här hönsen sysslar med egentligen? Och varför är hönsen inte ”i hönsgård” istället för ”i påse”? Många frågetecken som hade behövt rätas ut. Eller så struntar vi i det och antar att de bara skrivit av godisförpackningens försök till att vara lustiga.

Källa: Skyltat.se

Läs också: Koka ett perfekt ägg till påskbordet – 3 enkla steg till succé

10. När du blir förvirrad av ljud?

Skulle man kunna anta att de inte spelar upp ljud? Och att de då egentligen är mer av öronproppar än hörlurar? Oavsett så har man ju helt klart orsak att vara lite skeptisk om man får för sig att köpa ett par av dessa.

Källa: Skyltat.se

11. Var ska de ha blommorna då?

Risken finns att det blir väldigt trångt i blomsterkylen om personalen ska vara där inne. Sen skulle man kunna fråga sig varför ”personal” är inom parentes och varför ”kyl” är inom dubbel parentes, men det har inte riktigt med saken att göra.

Källa: Skyltat.se

Läs också: 9 fina vaser för vårens alla blommor!

12. Behöver du verkligen glasögon?

Det är bara att plugga in sig med synkabeln så ser du alldeles utmärkt igen. Men behöver du en synkkabel, alltså en kabel att koppla in din telefon i datorn och spara dina filer med, så får du leta någon annanstans.

Källa: Skyltat.se

13. Är det så kallat groggvirke?

Sammansättningen Cola-Fanta-sprit låter ju onekligen som en ganska otrevlig häxblandning. De bryr sig inte ens om vad det är för typ av sprit! Ska man ha gin, vodka eller rom? Något helt annat kanske?

Källa: Skyltat.se

Bättre drinkrecept: 3 lyxigt goda drinkar

14. Lite får väl prästen tåla?

Man blir helt klart lite nyfiken på vad prästen blev riven av. Och varför hen säljs för 12 kronor/styck. Är det 12 kronor per bit eller per präst?

Källa: Skyltat.se

Läs också: Krämig paj med fetaost, squash och prästost

15. Man får se sig för när det kommer till salladsost!

”Minimalt irriterande för ögonen”. Förutsätter det att man inte gnuggar ögonen med salladsost eller är det fritt fram att rota runt?

Källa: Skyltat.se

16. Men vad tjurar fisken över?

Undrar ni också om en sur strömming smakar bättre eller sämre än en glad strömming? Vilket sinnestillstånd gör att strömmingen smakar som allra bäst? Är bitter strömming lite besk till smaken?

Källa: Skyltat.se

17. Attans. Vad ska vi då gnälla på?

Den här skylten förvånade nog lika mycket som ”tåget är i tid” eller ”tekniken fungerar precis som du vill”.

Källa: Skyltat.se

Roliga skyltar i butiker: Inte helt rumsrena skyltar

Att det ibland inte blir helt rätt har vi ju redan avverkat ovan – men nu kommer några skyltar som kanske inte är helt rumsrena. Är du ung eller lättstött kan det vara en idé att sluta scrolla nu. Annars: Håll till godo!

18. Visst är det viktigt med intimrengöring?

Men den här borsten är avsedd för krukor och inget annat.

Källa: Skyltat.se

19. Lampa blev slampa

Den här missen gav nog både en och annan kund ett gott skratt. Chefen var nog inte lika road.

Källa: Skyltat.se

20. Vill man verkligen ha dem på bordet?

”Det finaste man har sätter man på bordet” brukar det ju heta.

Källa: Skyltat.se

21. Ovanligt i fyndkorgen!

Det var verkligen ett rejält nedsatt ståfräs.

Källa: Skyltat.se

Artikeln publicerades först på Allers och är skriven av Linus Kandefelt

Missa inte: 10 underbara citat från barn om vad en mormor eller farmor är

Barnbarnen om sina mor- och farföräldrar


Läs mer om:

Dela
(64)Annons


Annons

Laddar nästa sida…