Annons

Annons

15 tips till Lars Lerin och Junior – och andra nyblivna föräldrar!

Lars Lerin och maken Junior är nyblivna föräldrar, något som kan vara minst sagt omtumlande. Eftersom livet aldrig mer kommer att bli sig likt listar vi här 15 tips för en smidig övergång till den nya vardagen. Tipsen är skrivna av vår reporter Olof, som själv har två små barn hemma. Från en pappa till två andra helt enkelt. Grattis och lycka till!

Dela
(111)

Lars Lerin och Junior har fått en son

 

Skrik & sömn:

1. Om det känns som bebisen skriker väldigt mycket så är det troligtvis full normalt. Först när ni skaffar ert andra barn kommer ni på riktigt kunna jämföra upplevelserna med varandra. Då kan ni börja prata normalt/inte normalt.

Annons

2. Vid flera tillfällen kommer ni att tro att barnet har kolik. Det har det kanske, kanske inte, men i vilket fall som helst går det över.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Om inte barnet sover ordentligt den första tiden är det fullt normalt. Håll ut. Om inte barnet sover ordentligt efter ett par år är det också ganska normalt. Håll ut.

4. Om ni inte får sova ordentligt, dela på ansvaret. Ingen av er tre blir gladare av att alla är lika trötta.  Turas om så underlättar ni för varandra.

 

Mat:

5. När barnet blir stort nog att börja äta riktig mat, låt det äta samma mat och vid samma tillfälle som ni själva äter mat. Då blir mat förhoppningsvis något naturligt och inte något påtvingat. Av olika anledningar finns det ibland bra tillfällen att ge barnet den kattmatsliknande barnburksmaten, men ni kan i alla fall försöka låta barnet äta den samtidigt som ni äter era, förhoppningsvis, lite festligare måltider.

 

Köpa?

Köp inte för mycket leksaker, eventuellt köp inga alls. Varför? Därför att:

6. En bebis är mer intresserad av form och färg än funktion. Därför kommer den att vara lika nöjd med att leka med några köksmått som dyra leksaker.

7. Därför att barnet ändå kommer att få mängder av leksaker (varav några ni kommer att hata) från bekanta.

8. Ibland måste man förstås, i alla fall försöka, lämna barnet på en filt med det där dl-måttet för att hinna med att betala räkningar, diska och liknande. Men det bästa barnet ändå vet, är att leka med er föräldrar. Gör det ofta så blir barnet på sikt ändå trött och somnar och då kan ni göra det där nödvändiga.

 

Köp dessutom:

9. Handla barnets kläder på barnloppis. Det är jättebilligt och de är ofta väldigt lite använda då barnet snabbt växer ur sina kläder.

10. Investera i ett par bekväma öronproppar som inte skaver allt för mycket i längden. Hörselkåpor är bra och bekväma men har en tendens att skrämma livet ur barnet.

 

Att tänka på:

11. Försök ta det lugnt, blir ni stirriga blir barnet stirrigt.

12. Att skrika på barnet för att det skriker och inte gör som ni vill, kommer inte att leda till ömsesidig respekt.

13. När ni vant er vid en ny fas i barnets liv kommer ganska snart en ny som kastar omkull den gamla. Det är helt normalt men ofta lätt stressande.  Det finns gott om information om barnets utvecklingsfaser. Läs den, det stämmer ofta på de flesta barn.

 

Dessutom:

14. Försäkringskassan kan vara krånglig och leda till svordomar och förvirring. Glöm dock inte bort att Sverige har världens mest generösa föräldraledighet, det är värt mycket i relationen till ert barn.

 

Till sist:

15. Det är roligt med barn och det blir, även om det är roligt just nu, ännu roligare ju större de blir!

 

Läs mer:

Lars Lerin och Junior har blivit föräldrar

Lars Lerin har vant sig vid att vara lycklig

Följ med hem till Lars Lerin och Junior 

 

Av Olof Broddesson

Foto: Shutterstock, privat


Läs mer om:

Dela
(111)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…