Annons

Annons

10 tips på julklappar som gör gott!

Vill du att dina julklappar verkligen ska göra skillnad? Här listar vi 10 organisationer som erbjuder klappar som gör gott på riktigt!

Dela
(16)

Julklappar som hjälper

 

1. BRIS

För de flesta barn är julen årets höjdpunkt, men för några är det rena mardrömmen. Hjälp BRIS att hjälpa genom att ge ett bidrag här.

 

2. Rädda barnen

Årets julklapp? Ingenting. Så skriver Rädda barnen på sin hemsida och tipsar i stället om att ge bort ett gåvobevis från deras webbshop. Klicka här får att själv göra en insats.

Annons

 

3. WWF

Även djur och natur behöver vår hjälp. Hos Världsnaturfonden kan du bland annat köpa presentkort eller bli fadder åt ett djur. Klicka här för att läsa mer.

 

4. UNICEF

På UNICEF:s hemsida hittar du en stor webbshop med presenter som räddar barns liv. Du kan bland annat skänka skolpaket, doppaket, vaccinationspaket osv. Klicka här för att köpa din gåva.

 

5. SOS Barnbyar 

Inget barn ska behöva vara ensamt. Därför kan du hos SOS Barnbyar köpa gåvor för alla tillfällen, till exempel julen. Klicka här för att läsa mer om gåvorna som gör skillnad på riktigt.

 

6. Läkare utan gränser

Läkare utan gränser är gör skillnad där det behövs som mest – och varenda krona är livsviktig! Klicka här för att ge ett bidrag.

 

7. Save the orangutang 

Att ge bort en adoption av en orangutang blir en julklapp mottagaren sent kommer att glömma. Läs mer om arbetet på Borneo och hur du köper en gåva här.

 

8. Barncancerfonden 

Ge något hoppfyllt i jul, uppmanar Barncancerfonden som har en egen julbutik med gåvor som gör gott. Klicka här för att hitta årets klappar och gåvogram.

 

9. Viskogen 

Plantera ett träd och hjälp människor ur fattigdom. Eller ge bort fina prylar ur Viskogens shop. Klicka här för att köpa just din gåva.

 

10. Stadsmissionen 

Stadsmissionen arbetar för att hjälpa människor i utsatta livssituationer. Ge bort en gåva som gör skillnad! Klicka här för att komma till gåvoshoppen.

 

Läs mer

Julklappshjälpen skänker klappar till behövande barn

Vågar jag vägra julklappshysterin?

Så fixar du en jul utan stress

 

Av Åsa Boustedt

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(16)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…