Annons

Annons

10 sminktips som föryngrar

Känner du till de fiffiga knepen och produkterna som plockar fram ditt allra piggaste, ungdomliga jag? Här är makeupartistens 10 bästa tips på hur du sminkar dig "yngre".

Dela
(32)

138295-smink-110-f-jpg.jpg

 

1. Välj gärna mattare ögonskuggor, skuggor med mycket skimmer lyfter fram linjer och rynkor.

 

2. Att måla med en hudfärgad penna, en så kallad inliner, innanför den nedre franskanten får ögonen att verka större.

Annons

 

3. Grunda alltid med en bra fuktcrème. Om huden är torr finns risk att din foundation torkar ut huden, lägger sig i veck och rynkor och spricker lite.

 

4. Lägg en ljust hudfärgad, naturlig ögonskugga över hela ögonlocket, upp till ögonbrynet. Den ”lyfter” ögat och ögonbrynet, så att du ser piggare ut. Desstutom gör den så att det inte blir några skarpa kanter från skuggorna som läggs ovanpå.

Gilla Hemmets på Facebook

 

5. Med åldern blir fransarna gärna glesare. Genom att dra en mjuk kajallinje längs övre fransraden ges intryck av tätare, fylligare fransar. Använd en mjukt grå eller brun nyans och sudda noga.

 

6. För att hålla läppstiftet på plats, måla med en hudfärgad kajalpenna runt själva läppkonturen. Som bonus blir läpparna lite putigare. Sudda den hudfärgade linjen så att den smälter in fint.

 

7. Lägg en brun eller grå, skugga i globlinjen för att ge ögat ett lyft och mer intensitet. Höj eller lyft upp ögonbrynen när du målar så att du kommer åt ordentligt. Sudda noga.

 

8. Att bara måla den övre fransraden gör att ögat öppnas upp bra – att måla även den nedre raden kan göra att ögat ”stängs in” och ser mindre ut. Dessutom glesnar gärna fransarna med åren, och kan lätt se ut som spindelben om de målas.

 

9. Använd en fransböjartång för att öppna upp ögat maximalt. Titta ner när du försiktigt klämmer fast tången, lyft eventuellt upp ögonbrynet med andra handen, och tryck till några sekunder.

 

10. Att markera ögonbrynen lyfter ögat och förstärker helhetsintrycket. Välj en lagom mörk nyans och var lätt på handen. Fyll i brynen med skugga, eller gör korta, små streck med en ögonbrynspenna. Sudda noga med en borste.

 

Läs mer

6 budgettips för mogen hud

7 smarta tips som får nagellacket att sitta 

6 frågor & svar om naglarna

 

Av Lotta Bengnér

Foto: Pernilla Wästbeg


Läs mer om:

Dela
(32)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…