Annons

Annons

10 skräckfilmer du måste se!

Nu är den här, årets största skräckhelg – och vad passar då bättre än att se några riktigt bra skräckfilmer! Här är några rysare som garanterat får dig att darra av rädsla – och några som snarare får dig att dra lite på smilbanden!

Dela
(1)

10 skräckisar du måste se

1. The Shining
Författaren Jack Torrance reser med sin fru Wendy och deras son Danny till det säsongsstängda Overlook hotel där han ska arbeta som vaktmästare över vintern. Men hotellet är långt ifrån övergivet och tomt – vilket lille Danny med sina synska egenskaper snabbt känner av.

Annons

 

2. ParaNorman
ParaNorman handlar om Norman Babcock, en pojke som har förmågan att tala med de döda. Eftersom ingen i den lilla staden där han bor tror på hans förmåga blir han utstött i skolan. Normans excentriske farbror berättar att Norman är den ende som kan rädda staden från en ruskig förbannelse. Norman tar inte hotet på allvar först, men blir snart varse att förbannelsen är verklig.

Gilla Hemmets på Facebook

 

3. Omen
När Katherines och Roberts son dör vid förlossningen blir han ersatt av ett annat gossebarn – som visar sig vara Satans avkomma. Alla som försöker avslöja den otäcka hemligheten och varna paret går en ond, bråd död till mötes. Men med tiden går det upp för föräldrarna att deras son inte är som alla andra…

 

Läs mer: Leonarda var Tvålkokerskan från Correggio 

 

4. Frankenweenie
En dag förlorar 10-årige Victor Frankenstein sin älskade hund Sparky. Han är otröstlig tills att hans lärare Mr. Rzykruski visar att man kan få en död groda att sprattla med hjälp av elektricitet. Victor tror att man med hjälp av elektricitet och vetenskap kan få tillbaka Sparky från de döda.

 

5. The Conjuring
När familjen Perron flyttar in i ett hus på Rhode Island dröjer det inte länge innan oförklarliga saker börjar att hända. Paret Ed och Lorraine Warren, som utreder paranormala händelser, kallas in för att hjälpa dem. Men den här gången verkar de ha mött sin överdemon – och plötsligt är hotet obehagligt nära…

 

6. Hotell Transylvanien
Greve Dracula har för längesen byggt Hotell Transylvanien, ett femstjärnigt lyxhotell där monster och deras familjer kan leva loppan och dit inga människor har tillträde. Hotellet är framförallt byggt för att skydda Draculas älskade dotter Mavis från människorna. När det är dags att fira Mavis 118:e födelsedag råkar plötsligt människopojken Jonathan klampa in på hotellet.

 

Läs mer: Arseniken blev hans död – men var hustrun skyldig? 

 

7. Exorcisten
Den tvivlande prästen Damien blir kontaktad av en känd skådespelerska som hävdar att hennes dotter är besatt av en demon. Efter att ha noggrant undersökt flickan beslutar han sig att försöka sig på en exorcism…

 

8. Coraline och spegelns hemlighet
Coraline Jones sig ensam och tycker att hennes föräldrar bryr sig mer om sina jobb än om henne. När hon följer efter en mus, och plötsligt finner hon en liten dörr till en annan värld. På den andra sidan ser allt nästan likadant ut, och hon träffar människor som är identiska med de hon känner i den riktiga världen, bortsett från att de har knappar istället för ögon. Coraline blir varmt mottagen, men kan inte släppa känslan av att det är någonting som inte stämmer…

 

9. The Ring
I The Ring dör människor på märkliga sätt, sju dagar efter att de har sett en videofilm. Journalisten Rachels systerdotter är en av dem som dött och Rachels syster övertalar henne att undersöka vad som pågår. Med hjälp av sin före detta pojkvän börjar hon utreda gåtan med en frenesi som stegras när även Rachels son av misstag ser på videon.

 

Läs mer: Rasputin – mystikern som måste bort från makten

 

10. Wallace och Gromit – Varulvskaninens förbannelse
Wallace och Gromit har en liten firma som bekämpar skadedjur, Antipesto. Inför den kommande grönsaksutstälningen måste de hjälpa Lady Tottington bli av med alla kaniner. Wallace vill omprogrammera kaninerna att sluta äta grönsaker och mitt i röran dyker en mystisk jättekanin upp.

 

Läs mer

5 saker du kan göra med pumpor

3 rysare du inte får missa

10 saker att göra med barnbarnen på höstlovet

 

Av Åsa Boustedt och Kristina Nilsson
Foto: Shutterstock
Filmklipp: Youtube


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…