Annons

Annons

10 saker du ALLTID ska ha i bilen på vintern

När kylan slår till är det bra att vara förberedd. Här ger vi dig en checklista på 10 saker du alltid bör ha i bilen!

Dela
(58)

Saker man bör ha i bilen

Viktigt att känna till – glöm inte nummer 6!

Snötäckta vägar och slask hör tyvärr vintern till och även om det är vackert att titta på är det inte alltid optimalt när vi ska ut med bilen. Vissa saker är viktigare än andra att alltid ha i bagageluckan. Här listar vi 10 saker som du kommer tacka dig själv för att ha packat med dig.

10 saker du ALLTID ska ha i bilen på vintern:

1. Vinterdäck

Enligt lagen är det tvång på att ha vinterdäck från 1 december fram till 31 mars när det är vinterväglag. Transportstyrelsen definierar vinterväglag som att det finns snö, snömodd, is eller frost på någon del av vägen.

2. Spolarvätska med etanol

Glöm inte att blanda etanol i spolarvätskan. Det gör att du kan spola igenom systemet utan risk för att det fryser.

3. Isskrapa och snöborste

Det säger sig själv att det är jätteviktigt att kunna se ordentligt genom rutorna. En snöborste är också bra att ha om du vill kunna sopa bort snö från bilrutorna.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Läs också: Trött på att skrapa bilrutor? Nu slipper du!

4. Snöskyffel

Är det riktigt mycket snö kan du behöva skotta dig loss kring hjulen. Då är en mindre snöskyffel oerhört bra att ha till hands.

5. Påse med sand

Grus eller sand är nästintill oumbärligt om du kör fast eller har svårt att komma loss. Häll lite sand vid hjulen så blir det betydligt enklare. Ha en påse redo i bilen.

6. Reflexväst

Reflexvästen kan rädda ditt liv! Ha alltid en liggande i bilen och ta den på dig om du lämnar fordonet vid vägkanten.

7. Mobilladdare

Slipp våndan med att sitta fast i trafiken med en urladdad mobiltelefon. Investera i en så kallad powerbank, en portabel mobilladdare, så är du säker på att alltid kunna tanka batteriet och ringa om det behövs.

Läs också: Så undviker du att din smartphone dör i kylan

8. Grundutrustning

Startkablar, bogserlina, varningstriangel och en första hjälpen-väska borde ligga i bilen året runt, men i synnerhet under vintern. Kolla att allting finns.

9. Extravantar och mössa

Ha gärna ett par grövre handskar med i bilen utöver dina vanliga vantar. De kan komma väl till pass om du behöver ge dig i kast med ett grovjobb som att röja snö – eller putta på bilen.

10. Gott om tid

Du vet det egentligen, det TAR längre tid att köra när det är dåligt väglag. Ge dig själv gott om tid att ta dig dit du ska och var extra uppmärksam i trafiken när det är halt.

Läs också:

9 oväntade sätt att använda ättika på

 

Text: Malin Perlheden/Allers
Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(58)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…