Annons

Annons

10 anledningar till att Sofia och Carl Philip hör ihop!

Vilken glad nyhet – prins Carl Philip och hans älskade Sofia väntar sitt första barn! Födseln är beräknad till april och prinsparet beskriver sig självt som mycket förväntansfullt. Blivande föräldrarna har många gemensamma intressen och likheter. Här listar vi 10 av dem!

Dela
(40)

Sofia och Carl Philip

Puss, min prins!

 

1. Mellanbarn med två systrar

Att både Sofia och Carl Philip är mellanbarn borgar för ett långt och lyckligt äktenskap. Mellanbarn har lätt för att anpassa sig och är bra på att lyssna och kompromissa. Carl Philip, som ju växt upp omgiven av systrar, är van att tolka kvinnors språk och signaler, egenskaper som är nog så värdefulla i ett förhållande.

Annons

Sofia och Carl Philip har två systrar vardera. Sofias två år äldre storasyster Lina är även hennes arbetskamrat som koordinator i Project Playground. Hennes fem år yngre lillasyster Sara är doktorand på Kriminologiska institutionen i Stockholm och har tidigare studerat psykologi.

Gilla Hemmets på Facebook
Sofia med systrarna Sara och Lina.

Sofia tillsammans med lillasyster Sara till vänster och storasyster Lina i mitten.

 

2. Engagerar sig för utsatta barn

2010 startade Sofia, tillsammans med Frida Vesterberg, den ideella hjälporganisationen Project Playground. Organisationen arbetar för att ge utsatta barn och unga i kåkstäderna i Sydafrika en meningsfull fritid och ökad framtidstro. Hittills har de hjälpt över 550 barn och ungdomar. Carl Philip är beskyddare för Lilla barnets fond, som stödjer medicinsk forskning och utveckling av nyföddhetsvården i Sverige.

 

3. Skapar kläder och hemtextil

Känslan för färg och form har Sofia och Carl Philip gemensamt. Medan prinsen mer inriktat sig på bruksföremål som bestick, vaser och hemtextil designar Sofia yogakläder under egna märket Drop of Mindfulness.

 

4. Partylejon

Livet är en fest, eller var, det kan säkert både Sofia och Carl Philip skriva under på. Innan de blev ett par syntes båda i vimlet kring Stureplan. Under tennisveckan i Båstad i juni 2009 tände det sedan till ordentligt när de möttes bland alla partyglada gäster på Pepes Bodega.

Pepes Bodega

5. Bad- och solälskare

Vackra exotiska stränder lockar prinsparet. Medan Sofia har ett förflutet i dokusåpan Paradise Hotell i Acapulco vid Mexicos Stillahavskust har Carl Philip till exempel upplevt Mauritius paradisstränder tillsammans med kungafamiljen. Förra sommaren var det nyförlovade paret med ombord på kungens båt Polaris under semestern på franska rivieran.

 

6. Trivs bra i naturen

Sofia är född i Älvdalen i Dalarna och prinsen är hertig av Värmland, två av Sveriges många landskap där naturen står i centrum. Och naturen njuter paret gärna av även på hemmaplan. Nu går flytten till nyrenoverade Villa Solbacken, i grönskande omgivning, som tidigare var prins Bertils och prinsessan Lilians hem.

Villa Solbacka

Villa Solbacka.

7. Danska band

Kopplingen till Danmark finns hos både Sofia och Carl Philip. Sofias pappa Erik Hellqvist föddes i Danmark och bodde där tills det att han var 5 år. På andra sidan Öresund regerar drottning Margrethe, kung Carl XVI Gustafs kusin, vars söner Frederik och Joachim är sysslingarna till Carl Philip och hans systrar.

Danmarks flagga

8. Jagande föräldrar

Sofias mamma Marie Hellqvist tycker om att jaga och åka motorcykel. Och att kungen gillar motorfordon och årligen ger sig ut på älgjakt är ju väl bekant. Ibland utspelar sig den traditionella älgjakten dessutom i Dalarna…

Jakttorn

9. Skytt + Oxe = Sant

Prinsessan Sofia är född i Skyttens tecken, den 6 december 1984. Carl Philip Edmund Bertil föddes den 13 maj 1979, vilket gör honom till Oxe. Med den lojale jordnära Oxen vid sin sida, som uppskattar skönhet och livets goda, har Sofia en man hon tryggt kan luta sig mot. Och när Carl Philip behöver stöd i sitt representantskap är den öppna, sociala och optimistiska Skytten den perfekta partnern.

 

10. Älskar idrott

Motion är viktig för såväl Sofia som Carl Philip. Medan prinsen testar sina krafter i racingsport, segling och skidor har Sofia satsat på yoga och aerobic. Båda har åkt flera Vasalopp och som dalkulla är Sofia en hejare på skidor, vilket Carl Philip fick erfara när han i fjol blev slagen av Sofia och hennes lag i Stafettvasan!

Carl Philip och Sofia

Läs mer:

Vilket kungligt hundliv! 

Prinsessan Estelle visar vägen!

Virka vår söta prinsesskrona!

 

Av Christina Mellberg

FOTO: PROJECT PLAYGROUND, ALL OVER, IBL, TT


Läs mer om:

Dela
(40)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…