Annons

Annons

Yoghurtpannacotta med hallon

Pannacotta som har perfekt balans mellan sötma och friskhet! Kan förberedas och stå på vänt i kylen, garnera före servering.

Dela
(5)

Yoghurtpannacotta med hallonsmak

Yoghurtpannacotta med hallonsmak.

4 port
2 gelatinblad
1 vaniljstång
21/2 dl vispgrädde
2 msk strösocker
2 dl hallonyoghurt
1 dl hallon
1 dl blåbär

Garnering
1/2 dl blåbär
1/2 dl hallon
florsocker

 

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 10 min.

Annons

2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp stång, frön, grädde och socker i en rymlig kastrull. Ta bort från värmen och låt dra i 10 min.

3. Plocka bort vaniljstången. Krama vätskan ur gelatinbladen, lägg ner dem i grädden och rör om så att de smälter. Rör ner yoghurten.

4. Fördela hallon och blåbär i 4 portionsglas. Häll grädd- och yoghurtblandningen över. Låt stå kallt i minst 4 tim.

5. Garnering: Vid servering, garnera med bär och sikta över lite florsocker.

 

Läs mer:

Muffins med jordgubbar och lemon curd

Snabba rulltårtan med hallon och mandelmassa

Hallontosca i långpanna 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(5)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…