Annons

Annons

Snabba wienerbröd med sylt och vanilj

Snabbakat med bär och smördeg. Ingen kan motstå dessa läckerbitar som sätter guldkant på kaffekalaset!

Dela
(27)

Wienerbröd med sylt och vanilj

8 st

4 frysta smördegsplattor (Findus 425 g)
11/2 dl färdig vaniljkräm, typ marsan
1 dl hallonsylt
1 dl hallon

Pensling & garnering
1 ägg
pärlsocker
1–2 dl hallon och blåbär

Ugn 200°

Gör så här

1. Tina smördegsplattorna och dela dem på mitten. Lägg en klick vaniljkräm och en liten klick sylt mittpå varje platta. Toppa med ett par hallon.

Annons

2. Vik hörnen mot mitten och nyp samman. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–20 min. Garnera med bär.

 

Läs mer

Frasiga rabarberknyten

4 snabba kakor för oväntat besök

5 snabba kakfavoriter

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(27)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…