Annons

Annons

Wallenbergare och potatispuré

En klassiker på bordet! Krämig kalvfärsbiff som serveras med len potatispuré och gröna ärtor.

Dela
(0)

Wallenbergare

Blanda 250 g kalvfärs med 2 krm salt och ½ krm svartpeppar. Rör ner 1 dl matlagningsgrädde, lite i taget. Rör ner 2 äggulor. Forma till biffar och i stek i 1 msk smör i stekpanna. Koka 300 g skalad mjölig potatis. Låt ånga av och vispa med ca 1 dl mjölk till en fin potatispuré. Smaka av med salt och peppar. Servera wallenbergarna med potatispurén, 100 g gröna ärtor och 50 g lingonsylt.

Annons

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…