Annons

Annons

Vit saffransglögg

Dela
(0)

Vit saffransglögg

Kanel, stjärnanis, pomerans, nejlika och saffran som får dra i vitt vin är gott till pepparkakorna!

8 port
1 flaska vitt torrt vin
2 bitar helt pomeransskal
0,5 g saffran
3 stjärnanis
3 små kanelstänger
2 tsk kardemummakärnor
11/2 msk kryddnejlikor
1 dl strösocker
1 dl torr sherry

Annons

Gör så här
1. Värm upp halva mängden vin tillsammans med samtliga kryddor i en kastrull. Låt blandningen stå och dra i ca 4 timmar.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Sila av kryddorna och värm upp drycken tillsammans med socker, resterande vin och sherry. Den ska bara värmas, inte kokas upp.

Vill du hellre göra rödvinsglögg? Klicka här för recept! Och vill du hellre köpa färdig glögg hittar du årets stora glöggtest här! 

Av Bitte E:son Forsberg
Assistent: Linnea Eriksson
Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…