Annons

Annons

Vit kladdkaka med saffran

Vit kladdkaka med saffra

Bäst blir den läckra kakan om den får vila några timmar i kylen. Servera med vispad grädde eller crème fraiche.

Kladdkaka i adventstid
ca 8 bitar
100 g vit choklad
100 g smör
½ g saffran
2 ägg
2 dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
Garnering
1 fikon i klyftor
granatäppelkärnor
citronmeliss
Servering
vispad grädde
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Spänn fast bakpapper över bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam, och smörj formens kanter. Hacka chokladen. Smält den tillsammans med smöret på låg värme. Rör ner saffran i blandningen. Ställ åt sidan.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Vänd försiktigt ner chokladblandningen i äggsmeten. Sikta ner mjölet och vänd försiktigt runt så att allt blandas.
3. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna. Låt kakan sedan stå i kylen tills den är helt kall, gärna några timmar. Garnera inför servering.

Av Bitte E:son Forsberg Ass: Lovisa Norrsell Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(12)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…