Annons

Annons

Vit chokladmousse med björnbär

Vit chokladmousse med björnbärVit chokladmousse med björnbär

4 port
150 g vit choklad
2½ dl vispgrädde
3 äggulor
1 msk strösocker
2 msk rivet apelsinskal
½ tsk kardemumma
Dekoration
100 g björnbär
saft av 1 apelsin
2 msk flytande honung
ev citronmeliss

Annons

Gör så här
1. Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
2. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker pösigt.
3. Vänd ner den smälta chokladen i den vispade grädden. Vänd därefter i äggsmeten. Avsluta med att vända ner apelsinskal och kardemumma. Ställ kallt några timmar.
4. Fördela moussen i fyra skålar.
5. Dekoration: Låt björnbären bli varma i saften från apelsinen och flytande honung. Häll bären över chokladmoussen. Dekorera med citronmeliss.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS MER: Frisk citronsorbet

LÄS MER: Daimmousse med mandelpäron

LÄS MER: Vaniljpannacotta med hallon

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…