Annons

Annons

Vit chokladkräm med smörstekta äpplen

Ljuvligt gott! Len, vit chokladkräm toppad med äpplen stekta i smör och citron. Perfekt som dessert eller något extra gott att unna sig.

Dela
(506)

Chokladkräm med smörstekta äpplen

4 port

4 äpplen
1 msk smör
1 citron, skal och saft
1 msk flytande honung
2 msk muscovadosocker
1 tsk malen kanel

Chokladkräm
100 g vit choklad
3 äggulor
1 msk strösocker
2 dl vispgrädde

 

Gör så här

Annons

1. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Stek i smöret på medelvärme, 2–3 min. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, honung, socker och kanel. Vänd om försiktigt och rör lite. Låt svalna något.

2. Fördela äpplena i glas, spara några klyftor till garnering.

3. Chokladkräm: Dela chokladen och smält över ett vattenbad. Vispa äggulor och socker pösigt. Vänd ner chokladen i det vispade. Vispa grädden fluffig och vänd ner lite i taget i ägg- och chokladkrämen.

4. Fördela gräddblandningen ovanpå äppelklyftorna. Ställ i kylen och låt allt stelna. Krämen blir fastare ju längre den står. Vid serveringen, garnera med de sparade klyftorna.

 

Läs mer

Kladdkaka med mjölkchokladkräm

Toscakaka med äpplen 

Snabba äppelrutor i långpanna

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(506)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…