Annons

Annons

Vit chokladglass med jordgubbar & maräng

Vem kan motstå hemgjord glass?

Vit chokladglass med jordgubbar och maräng

6–8 port
4 dl vispgrädde
300 g vit choklad
2 ägg
50 g maränger

Servering
½ liter jordgubbar
marängtoppar

Gör så här

1. Vispa grädden ganska löst. Smält chokladen på svag värme över vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggen och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Krossa marängerna grovt. Rör ner grädden och vänd ner marängerna.

Annons

2. Klä en avlång sockerkaksform, 1½–2 liter, med plastfolie. Häll i smeten och ställ i frysen minst 3–4 tim. Skär glassen i skivor vid servering. Dekorera med jordgubbar och maränger.

Tips! Marängen gör glassen lätt och luftig och enkel att skära upp. Om du vill ha en kompaktare glass, kan du utesluta marängen.

 

Läs mer

Bjud på lavendelglass

Mums med glass

Festlig pavlova

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(60)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…