Annons

Annons

Vit chokladcheesecake med hallon

Klassisk cheesecake som blir extra lyxig med vit choklad och massor av hallon.

Dela
(122)

Vit chokladcheesecake med hallon

12–14 bitar

Botten
125 g smör
300 g digestivekex

Fyllning
600 g färskost, t ex philadelphia
125 g kesella (10 %)
1½ dl strösocker
2½ tsk vaniljsocker
3/4 dl maizena majsstärkelse
3 ägg
1 dl vispgrädde
150 g vit choklad
150 g hallon

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Krossa digestivekexen fint och blanda med smöret. Tryck ut kexsmulorna med hjälp av en sked i bottnen av en smord form, 22–24 cm diam, med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min.

2. Fyllning: Vispa färskost och kesella krämigt. Tillsätt socker, vanilj och majsstärkelse. Vispa sist ner ägg och grädde tills det blir en slät smet.

3. Hacka chokladen och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och strö hallonen ovanpå.

4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45–50 min. Täck ev över kakan mot slutet av gräddningstiden om den börjar bli mörk.

 

Läs mer

Cheesecakerutor med bär

Kladdkaka med smak av lakrits

Dumlecheesecake för godisälskaren

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(122)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…