Annons

Annons

Tävlingen är avgjord -vinnande gott i långpanna!

Chokladkak med hallon

Stort grattis säger vi till Sofia och Emelie Karlsson, systrarna från Vetlanda som vann första pris i vår recepttävling SM i långpanna. Den vinnande kakan är fin som konfekt och kombinationen av syrliga hallon och mörk choklad är otroligt god!

Mjuk chokladkaka med hallon

ca 24 rutor

Annons

Botten

150 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

4 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 msk bakpulver

1½ dl mjölk

200–250 g frysta hallon

Glasyr

100 g smör

2 dl vispgrädde

4 msk strösocker

4 tsk vetemjöl

2 msk kakao

Garnering

50–75 g vit choklad

ev hallon

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner dem i äggsmeten, varvat med mjölk och smör. Rör till en jämn smet. Häll upp i långpanna, ca 22×30 cm, klädd med bakpapper. Fördela hallonen över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

2. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ett par min så att krämen tjocknar. Bred den på kakan och låt stelna.

3. Smält chokladen och ringla den över kakan. Skär i rutor och garnera gärna med hallon.

Recept: Emelie och Sofia Karlsson, SM i långpanna 1:a pris Uppbakning: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(15)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…