Annons

Annons

Vinkokt kyckling och hasselbacksbetor

Här får kycklingen koka i vin och grönsaker och serveras sedan med hasselbackspotatis på betor. Nyttigt och gott!

Dela
(0)

Smala veckan HV29 Kyckling

400 g små gul- eller rödbetor
¼ dl ströbröd
1 tsk flingsalt
20 g hyvlat kallt smör
Vinkokt kyckling
250 g kycklinglårfilé
1 morot
10 cm späd purjolök
1 vitlöksklyfta
1½ dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
½ tsk hel kummin
½ tsk chiliflakes
1 msk hackad persilja
salt och peppar

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här
1. Skala betorna. Skär i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg i en ugnsform och strö över ströbröd och salt. Lägg en bit hyvlat smör på varje beta. Ugnsbaka ca 35 min.

2. Dela lårfiléerna i två. Skala och skiva moroten, skiva purjolöken och finhacka vitlöken. Koka upp tillsammans med vin, vatten, fond och kryddor.

3. Lägg i kycklingen. Sjud med lock ca 15 min och sedan utan lock ca 10 min. Vänd ner persilja och smaka av med salt och peppar.

4. Servera kycklingen med betorna.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…