Annons

Annons

Vilket pajparty!

Annons

Squashpaj

Gott i skördetid!

Squashpaj

4–5 port

Deg

3 dl vetemjöl

125 g smör

2 msk iskallt vatten

Fyllning

250 g squash

1 rödlök

3 dl vispgrädde

3 ägg

3 dl riven ost

1 kruka basilika

10 cocktailtomater

Garnering

2–3 msk pinjenötter

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Deg: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform, 22–24 cm i diam, och låt stå kallt 30 min. Nagga bottnen med en gaffel.

2. Fyllning: Riv squashen grovt och låt rinna av i ett durkslag 15 min, tryck ut lite vätska. Skala och finhacka löken. Blanda lök och squash, salta och peppra. Fördela blandningen i pajskalet.

3. Blanda grädde, ägg och ost med lite salt och peppar. Finhacka basilikabladen och rör ner i smeten. Häll den i pajskalet. Halvera tomaterna och fördela över fyllningen med snittytan upp. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

4. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Strö dem över pajen och garnera ev med basilika.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…