Annons

Annons

Vilda midddagsplaner!

Färsgott

Färs uppskattas av alla och är lätt att variera. Med enkla medel och lite piff blir det både festligt och gott! Här bjuder vi på viltfärsbiffar med en god svampsås!

Viltfärsbiffar med svampsås

Om du inte får tag på viltfärs går det lika bra med nötfärs.

Annons

4 port

300 g viltfärs

200 g fläskfärs

1/2 finhackad gul lök

1 tsk salt

2 krm peppar

1 ägg

1 msk potatismjöl

1/2 dl mjölk

1 msk smör

Svampsås

250 g färsk svamp

2 msk smör

3 msk vetemjöl

4 dl vatten

2 msk konc kalvfond el viltfond

2 dl grädde

1/2 msk soja

salt & peppar

Servering

potatis

morötter

broccoli

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Blanda färsen med lök, salt och peppar. Rör ner ägg och potatismjöl utblandat i mjölk. Forma 8 biffar. Stek biffarna i smör ca 4 min per sida. Lägg dem i en ugnsform och stek färdigt i ugn ca 15 min.

2. Svampsås: Ansa svampen och skär den i bitar. Stek i smör. Strö över mjöl och rör ut. Tillsätt vatten, fond, grädde och soja. Häll även i ev steksky från biffarna. Låt såsen småkoka ca 5 min under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera gärna biffarna och såsen med kokt potatis, morötter och broccoli.

Av Eva Boström

Foto: Hanneke Bonthuis

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…