Annons

Annons

Vetesnurror med nutella

Saftiga vetesnurror som vi fyller med nutella och toppar med färgat pärlsocker.

Annons

Saftiga vetesnurror som vi fyller med nutella och toppar med färgat pärlsocker.
48 st

Grunddeg, vetebröd
50 g jäst
4½ dl mjölk, 22°
1 tsk stött kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
12–13 dl vetemjöl
125 g smör, mjukt
½ tsk salt

Gör så här
1. Smula jästen i en skål och lös jästen i mjölken.
2. Tillsätt kardemumma, socker, ägg, det mesta av mjölet och smöret. Arbeta degen smidig. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare några min. Låt jäsa under duk 1–1½ timme.

Nutellafyllning
100 g smör, mjukt
1½ dl nutella
½ msk rörsocker

Pensling och garnering
ev röd hushållsfärg
11/2–2 dl pärlsocker
ägg

Ugn 225–250°

 

Gör så här

1. Gör grunddegen och låt den jäsa enligt receptet.

2. Fyllning: Rör ihop ingredienserna.

3. Dela degen på mitten och kavla ut till två rektanglar, ca 30×40 cm. Bred på fyllningen och vik degen dubbel från långsidan. Skär i ca 2 cm breda längder. Vrid och sno samman till snurror. Lägg snurrorna i pappersformar på plåt. Jäs under duk ca 40 min.

4. Färga ev pärlsockret rosa med hushållsfärg. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

5. Grädda mitt i ugnen 8–10 min.

 

Färga pärlsocker

Lägg pärlsockret i en liten plastpåse. Rör ut en droppe hushållsfärg i 1 tsk vatten. Häll detta i påsen och blanda runt.

 

Läs mer:

Nutellaknyten med mandelmassa

Blåbärsbullar de luxe

5 sätt att variera fyllningen i dina bullar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs också:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…