Annons

Annons

Vetegifflar fyllda med snickers

Små fina vetegifflar med hackad Snickerschoklad och hasselnötter. Perfekt för den som gillar att baka med godis!

Annons

Vetegifflar fyllda med snickers

24 st
75 g smör
3 dl kaffegrädde
25 g jäst
1 ägg
½ tsk salt
½ dl strösocker
7–8 dl vetemjöl

Fyllning
75 g smör, mjukt
½ dl strösocker
50 g hackade hasselnötter
50–75 g Snickers

Pensling och garnering
1 ägg
50 g mörk choklad
½ msk smör, mjukt
2 msk florsocker

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Häll i grädden och låt blandningen bli 37 . Lös jästen i vätskan.

2. Tillsätt ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa under duk minst 30–40 min, gärna 1 timme.

3. Fyllning: Rör ihop smör, socker och nötter. Hacka Snickersen.

4. Kavla ut degen till två runda plattor. Skär varje platta i 12 ”tårtbitar”. Lägg en klick fyllning och en bit Snickers på varje. Rulla samman till gifflar från långsidan och lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa under duk ca 30 min.

5. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 7–8 min. Låt gifflarna svalna.

6. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör i smöret. Ringla lite choklad på varje giffel. Låt stelna. Pudra ev lite florsocker över vid servering.

 

Läs mer:

Nutellaknyten med mandelmassa

Blåbärsbullar de luxe

5 sätt att variera fyllningen i dina bullar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…