Annons

Annons

Vegetarisk bondomelett

Omelett är en perfekt när man vill ha mat snabbt. Och ett perfekt sätt att ta hand om rester! Och så är det ju både nyttigt och gott! 

Annons

Vegetarisk bondomelett
2 kokta potatisar
ca 1 dm purjolök, vita delen
1/2 dl styckfryst bladspenat, tinad
1 msk smör
2 ägg
2 msk vatten
1 krm salt

Garnering
persilja
5–6 cocktailtomater
ev skivad chilipeppar

 

Gör så här

1. Skär potatis och purjolök i skivor. Fräs tillsammans med spenaten i smöret utan att det tar färg.

2. Blanda ägg, vatten och salt och häll omelettsmeten över spenaten i pannan.

3. Grädda på svag värme tills smeten har stelnat.

4. Garnera med persilja och tomater och, om du vill ha extra sting, lite chili.

 

Tips: Den här omeletten är lättast att steka i stekpanna med nonstickbeläggning.

 

Recepten är beräknade för 1 portion.

 

Läs mer:

Krämig bacongratäng 

Matig paj med bacon och ost

Gräddig fisk- och skaldjursgryta

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…