Annons

Annons

Vegabullar steg för steg!

Med sin speciella form är vegabullen en älskad klassiker. Här visar vi steg för steg hur du får till den rätta snitsen!

Vegabullar

ca 42 st

1 pkt jäst

4 dl mjölk, 37°

1/2 tsk salt

11/4 dl strösocker

1/2 tsk malen kardemumma

Annons

1 ägg

12–13 dl vetemjöl

150 g mjukt smör

Fyllning

200 g mjukt smör

11/4 dl rörsocker (alt strösocker)

1 msk malen kanel

Pensling och garnering

1 ägg

pärlsocker

Ugn 225–250°

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål. Rör ut den i mjölken. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg.

2. Rör i ca hälften av mjölet. Tillsätt det riktigt mjuka smöret klickvis. Tillsätt resten av mjölet, men spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk i 1–11/2 tim. Rör samman ingredienserna till fyllningen.

3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till ca 30×50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle.

4. Skär varje rulle i ca 21 st 2–3 cm breda bitar.

5. Tryck till bullarna på mitten med skaftet av en sked eller kniv.

6. Lägg bullarna på plåt med bakpapper och låt jäsa under duk ca 40 min. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.

Läs också:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…