Annons

Annons

Västerbottenspaj till kräftkalaset!

Dela
(0)

Det drar ihop sig till kräfttider! Och inget kalas utan en god västerbottenspaj – här med en läcker romröra på toppen!

Pajen går bra att göra 1-2 dagar före kräftskivan.

Västerbottenspaj med rom & rödlök

8 port

Annons

Pajdeg

100 g smör

3 dl vetemjöl

2 msk kallt vatten

Fyllning

3 ägg

3 dl grädde

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

2 1/2 dl riven västerbottensost

Romröra

1 burk röd rom, 50 g

1 dl crème fraiche

1/2 finhackad rödlök

2 msk hackad dill

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Hacka samman ingredienserna i en matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 25 cm i diam. Låt stå i kylskåp 30 min. Förgrädda därefter pajskalet 10 min.

2. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Strö osten i pajskalet. Slå på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

3. När pajen svalnat helt, skär upp den i trekanter. Lägg en klick romkorn och crème fraiche på varje bit. Toppa med lök och dill.


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…