Annons

Annons

Vårspätta med gräslökssås

Ostfylld fiskfilé som smälter i munnen...

Dela
(0)

Vårspätta med gräslök

4 port
600–800 g spättfilé
salt
citronpeppar
125 g färskost
75 g färsk bladspenat
2–3 msk vetemjöl
2–3 msk smör

Sås

2½ dl vispgrädde
½ dl vatten
½ tärning fiskbuljong
saft & skal av ½ citron
ca 1 msk maizena ljus såsredning
salt
peppar

Annons

Servering
potatis
80 g röd stenbitsrom
1 knippe gräslök

Gör så här

1. Lägg fisken på en skärbräda, salta och peppra. Klicka ut osten i mitten på filéerna och lägg på några blad spenat. Vik samman och fäst med tandpetare. Vänd fisken i vetemjöl blandat med lite salt. Stek fisken ett par min på varje sida i smör.

2. Sås: Häll grädde, vatten och buljongtärning i en stekpanna, låt koka samman ett par min. Tillsätt citronskal och -saft. Vispa i redningen och låt såsen få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera med kokt pressad potatis och stenbitsrom. Klipp gräslöken över rätten.

 

Läs mer

Lyxig fiskgratäng

Dubbelpanerad rödspätta

Fina fisken med räkor

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…