Annons

Annons

Varmrökt lax och ljummen potatissallad

Varmrökt lax med ljummen potatissallad – det här kallar vi lyxig och nyttig snabbmat.

Dela
(7)

5 Smala HV22 Varmrökt lax

300 g fina små potatisar
100 g frysta gröna sojabönor
½ rödlök
½ dl hackad dill
1 gemsallad
1 tsk olivolja

Dressing
1½ msk olivolja
1½ msk vit balsamvinäger
1½ msk riven färsk pepparrot
salt & svartpeppar

Annons

Till servering
200 g varmrökt lax

 

Gör så här

1. Dressing: Blanda alla ingredienser.

2. Koka potatisen mjuk, dela ev och blanda med dressingen. Koka sojabönorna i saltat vatten 1 min. Skiva rödlöken tunt. Blanda bönor, lök och dill med potatisen.

3. Klyfta och stek gemsalladen till fin färg i olja, salta och peppra. Lägg upp på ett fat med potatisen. Toppa med varmrökt lax i bitar och riv över lite extra pepparrot.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(7)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…