Annons

Annons

Värmande gulaschsoppa på högrev

En smakrik, lätt och värmande soppa. Gör lite extra och frys in.

soppa

Fräs 300 g fintärnad högrev med ½ stor finhackad gul lök och 1 finriven vitlöksklyfta i 1 msk smör i en gryta. Tillsätt 1 tärnad röd paprika och ½ skivad röd chili. Fräs med 1 tsk paprikapulver, ½ tsk stött kummin och 2 msk tomatpuré i 2 min. Häll på 5 dl vatten, 1½ msk konc oxfond och 1 lagerblad. Låt sjuda under lock i 30 min. Tärna 200 g potatis och lägg ner i soppan. Koka 15 min till. Smaka av med salt och peppar. Servera med ½ dl gräddfil och persilja.

Annons

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept

Läs också:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…