Annons

Annons

Varm smörgåstårta med kantareller

Lycka är en varm smörgåstårta! Varva tre lager bröd med köttfärs, mozzarellaost och annat gott. Gratinera och toppa hela härligheten med smörstekta kantareller och tomater! Perfekt helgmys!

Dela
(2.46k)

Varm smörgåstårta med kantareller

1 1/2 pkt havretrippel, Polarbröd (6 stora kakor) el 2 pkt hönökaka (6 halvor)

Fyllning 1
300 g vilt- el nötfärs
1 pkt krossade tomater, 400 g
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad rosmarin
salt och peppar
100 g riven västerbottensost

Annons

Fyllning 2
200 g färskost
1–2 rödlökar
2 msk smör
1 dl rucolasallad
100 g riven mozzarellaost

Topping
100 g riven västerbottensost

Garnering
500 g kantareller
2 msk smör
250 g körsbärstomater, gärna olika färger
1 dl hackad rucolasallad
1 dl riven parmesanost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Fyllning 1: Bryn färsen och tillsätt krossade tomater, pressade vitlöksklyftor, rosmarin, salt och peppar. Vik ut en brödkaka och lägg den på plåt med bakpapper, häll över köttfärssåsen. Strö över västerbottensosten och täck med brödskiva 2.

2. Fyllning 2: Bred på färskost. Skala och skiva rödlöken, låt den bli glansig i smöret i en stekpanna. Hacka rucolasalladen. Blanda den med rödlöken. Strö detta över färskosten, toppa med mozzarellaost och lägg på brödskiva 3.

3. Topping: Strö över västerbottensost. Ställ in i ugn ca 15 min.

4. Garnering: Stek under tiden kantarellerna i smör. Halvera tomaterna och lägg i dem och rucolan mot slutet. Ta ut den varma smörgåstårtan och lägg på kantarellblandningen. Strö över parmesanosten.

 

Läs mer: 

Överraska med varm smörgåstårta med bacon

Grillad lyxmacka

Italiensk smörgåstårta

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(2.46k)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…