Annons

Annons

Varm räkfrestelse!

Dela
(0)

Smörgåslängd med räkor

Med landgångsbröd, räkor och pepparrotsost gör du denna fina smörgåslängd!

Räkfrestelse

4 port
3 skivor landgångsbröd
1 röd paprika
½ chilipeppar
150 g färskost med pepparrot, cantadou
150 g skalade hackade räkor
2 dl riven ost
Topping
100 g färskost med pepparrot, cantadou
1½ dl riven ost
Dekoration
150 g skalade räkor
1 citron
1 röd chilifrukt
dill
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Skölj, kärna ur och tärna paprikan och chilin fint.
2. Lägg en skiva landgångsbröd på ett ugnssäkert fat eller plåt med bakpapper. Bred på färskost och fördela hälften av paprikan och räkorna på brödet. Tryck till lätt innan du lägger på nästa brödskiva och lägger på resten av fyllningen och sista brödskivan.
3. Topping: Avsluta med att bre på färskost och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
4. Dekoration: Lägg på räkor, halverade citronskivor, skivad chilifrukt och dill efter gräddningen. Servera med sallad.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…