Annons

Annons

Värm dig med mustig paprikasoppa!

Dela
(0)

Paprikasoppa

Mustig paprikasoppa
4 port
5 stora röda paprikor
1 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk chilipulver
½ tsk malen spiskummin
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
salt, peppar
Garnering
½ gul paprika
200 g mozzarellaost
Ugn 250º

Annons

Gör så här
1. Skölj, kärna ur och dela paprikorna. Placera dem på en plåt med bakpapper, pensla med olja. Rosta paprikorna svartbruna ca 10 min. Låt svalna och dra av skalet.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan. Tillsätt paprikor, kryddor, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka 20 min. Smaka av med salt och peppar.
3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Hit kan soppan förberedas.
4. Garnering: Skär paprikan i tärningar. Servera soppan varm i skålar med strimlad eller riven mozzarella och paprikatärningar. Dekorera med basilika.

Av Ellinor Varady Foto: Pontus Ferneman

Sugen på soppa? Här är fler mustiga recept!

Blomkålssoppa med baconsmul 

Festlig lax- och skaldjurssoppa

Lätt och smakrik korvsoppa


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…