Annons

Annons

Varm brysselkålssallad och rostbiff

Den färgglada brysselkålsalladen med sardeller och vitlök serveras till rostbiff från charkdisken. Enkel och toppengod middag för en person!

Annons

Brysselkålsallad med rostbiff

1 port

100 g skivad rostbiff
200 g färsk brysselkål
1 msk smör
4–5 sardellfiléer
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl vitt vin
salt och peppar

Servering
1 skiva dagsgammalt bröd
1 tsk olja
1/2 röd paprika
1/2 dl grovriven parmesanost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Ansa och halvera brysselkålen. Fräs halvorna lätt i smör. Hacka sardeller och vitlök, låt fräsa med en stund.

2. Häll i vinet och lägg på ett lock. Låt grönsakerna bräsera i 6-8 min. Smaka av med salt och peppar.

3. Dela brödet i små bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakpapper och ringla över lite olja, blanda runt. Stek frasiga i ugnen, ca 5–10 min.

4. Hacka paprikan. Toppa salladen med paprikan, brödkrutongerna och parmesanost.

5. Servera salladen med rullade rostbiffsskivor.

 

Läs mer

5 lätta recept för en person

Pannbiff med hasselbackspotatis

Lyxiga räkrullar

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…