Annons

Annons

Världens godaste frasvåfflor!

Smör, mjöl, bakpulver, mjölk... Tänk att det inte behövs mycket mer än så för att göra något så gott som våfflor. Njut dem frasigt nygräddade – vi har de bästa serveringstipsen.

Dela
(71)

Våfflor

Frasvåfflor

ca 8 laggar
75 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
½ tsk bakpulver
21/2 dl mjölk
21/2 dl vatten

 

Gör så här:

1. Smält smöret.

2. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Häll i mjölken och hälften av vattnet. Vispa till en slät smet. Tillsätt resten av vattnet och smöret och vispa ihop.

Annons

3. Pensla våffeljärnet med lite smör innan du gräddar första laggen. Grädda våfflorna.

 

Bjud på våffelbuffé!

  • Färska bär, tex hallon, jordgubbar, björnbär och blåbär, som är vända i lite råsocker.
  • Rostade mandelspån.
  • Nutella och kokos.
  • Vispgrädde varvad med ringlad chokladsås.
  • Vispgrädde smaksatt med vanilj och rivet limeskal eller blandad med grovt riven vit choklad.

 

Frasigaste tipsen!

  • Våffeljärnet ska vara riktigt hett.
  • Våfflorna ska ätas nygräddade.
  • Nygräddade våfflor kan hållas varma medan resten av satsen gräddas. Lägg dem då glest på galler i 75–100 ugnsvärme. Låt dem inte ligga för länge för då torkar de!

 

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(71)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…