Annons

Annons

Vardagsgott för liten peng

Dela
(0)

Stor matlust men lite pengar kvar i plånboken? Den här veckan bjuder vi på god budgetmat i tidningen!

Ris och färsfyllda tomater i en form – enklare kan det knappast bli!

Färsfyllda tomater

2 port

4 tomater

Annons

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk smör

3 msk rivet vitt bröd

1/2 dl mjölk

1 ägg

1 pkt tärnat bacon

100 g blandfärs

50 g smör

11/2 dl okokt ris

2 dl kokande lättsaltat vatten

salt och peppar

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Tvätta tomaterna och skär av ett lock. Ta ut inkråmet, spara. Salta lätt i tomaterna.

2. Skala och hacka lök och vitlök, låt mjukna i smör i en stekpanna på svag värme några min.

3. Lägg det rivna brödet i en skål, häll över mjölken och rör i ägget. Bryn baconet lätt och blanda med köttfärs och det sparade tomatinkråmet i mjölkblandningen. Krydda med salt och peppar.

4. Fyll tomaterna med blandningen och lägg tillbaka locket.

5. Smöra en gratängform med ca 25 g smör. Häll i det okokta riset och ställ tomaterna i formen. Lägg en liten klick smör på varje tomat. Häll 2 dl lättsaltat kokande vatten över riset och ställ in i ugn ca 30 min.

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…