Annons

Annons

Våra bästa pralinmuffins

Fyllda chokladpraliner hittar du bland lösgodiset!

Dela
(2)

Våra bästa pralinmuffins

ca 16 st

200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl snabbmarsanpulver (kallrörd)
1½ dl filmjölk
mörka, fyllda chokladpraliner (mint eller kola)

Garnering
florsocker

Ugn 200°

Annons

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

2. Blanda mjöl, bakpulver och marsanpulver. Vänd ner det i äggsmeten växelvis med smöret och filmjölken. Låt stå minst 30 min innan smeten klickas ut i formar, till ca ¾ fyllda. Tryck ner en pralin i varje muffins.

3. Grädda mitt i ugnen 15–17 min. Pudra ev med florsocker strax före servering.

 

Läs mer

Godismuffins med mockatopp

10 saker som gör kladdkakan extra god

En dröm för alla godisälskare

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman/Jönssonbilder


Läs mer om:

Dela
(2)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…