Annons

Annons

Vaniljtoppade kanelsnäckor

Som en kanelbulle och vaniljbulle i ett! Godare kan det inte bli!

Dela
(1)

Vaniljtoppade kanelsnäckor

ca 44 st
1 sats grunddeg, klicka här för recept >>

Kanelfyllning
200 g smör, mjukt
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
ca 4 dl vaniljkräm

Pensling & garnering
uppvispat ägg
pärlsocker

Ugn 225–250°

Annons

Gör så här:

1. Gör grunddegen enligt receptet.

2. Kanelfyllning: Rör samman smör, socker och kanel.

3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till ca 30×45 cm. Bred på kanelfyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Lägg bullarna i formar och låt jäsa 30–40 min. Pensla med lätt uppvispat ägg. Lägg eller spritsa en klick vaniljkräm på varje bulle. Strö på pärlsocker.

4. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 min.

 

Läs mer:

Sockerdoppade vanilj- och blåbärsbullar

Världens godaste kanelbullar

Mumsiga äppelbullar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…