Annons

Annons

Ljuvliga vaniljrutor med daim

Ljuvliga vaniljrutor bakade i långpanna är ett av Hemmets mest populära recept. Kakorna är så enkla att baka och smakar precis som vaniljhjärtan i långpanna. Nu lanserar vi en ny variant av vaniljrutor – med daim i smeten!

Dela
(588)

vaniljrutor-med-daim-recept

Vanilj och daim är en oslagbar smakkombination. Foto: Pontus Ferneman

Vaniljrutor i långpanna med daim recept

24 st

7 ½ dl vetemjöl

3 dl strösocker

3 msk vaniljsocker

2 ½ tsk bakpulver

375 g smör, kallt

Fyllning

3 ägg

1 ½ dl kesella

3 ½ dl crème fraiche

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

Annons

100 g daim, i bitar

Garnering

daim

florsocker

Ugn 200

 

Gör så här

1. Arbeta snabbt samman mjöl, socker, vanilj, bakpulver och tärnat smör till en smuldeg. Tryck ut hälften av degen i en långpanna (ca 25×35 cm) med bakpapper.

2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vanilj. Häll fyllningen över smuldegen. Fördela daimen ovanpå och sedan resten av smuldegen.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Skär i rutor. Garnera gärna med hackad daim och sikta över lite florsocker.

 

Tips! Det går alldeles utmärkt att göra degen i två omgångar om man har en liten matberedare.

 

Baka också:

Originalreceptet: Ljuvliga vaniljrutor i långpanna 

Vaniljrutor i långpanna


Läs mer om:

Dela
(588)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…