Annons

Annons

Ljuvliga vaniljrutor med daim

Ljuvliga vaniljrutor bakade i långpanna är ett av Hemmets mest populära recept. Kakorna är så enkla att baka och smakar precis som vaniljhjärtan i långpanna. Nu lanserar vi en ny variant av vaniljrutor – med daim i smeten!

Dela
(1.03k)

vaniljrutor-med-daim-recept

Vanilj och daim är en oslagbar smakkombination. Foto: Pontus Ferneman

Vaniljrutor i långpanna med daim recept

24 st

7 ½ dl vetemjöl

3 dl strösocker

3 msk vaniljsocker

2 ½ tsk bakpulver

375 g smör, kallt

Fyllning

3 ägg

1 ½ dl kesella

3 ½ dl crème fraiche

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

Annons

100 g daim, i bitar

Garnering

daim

florsocker

Ugn 200

 

Gör så här

1. Arbeta snabbt samman mjöl, socker, vanilj, bakpulver och tärnat smör till en smuldeg. Tryck ut hälften av degen i en långpanna (ca 25×35 cm) med bakpapper.

2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vanilj. Häll fyllningen över smuldegen. Fördela daimen ovanpå och sedan resten av smuldegen.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Skär i rutor. Garnera gärna med hackad daim och sikta över lite florsocker.

 

Tips! Det går alldeles utmärkt att göra degen i två omgångar om man har en liten matberedare.

 

Baka också:

Originalreceptet: Ljuvliga vaniljrutor i långpanna 

Vaniljrutor i långpanna

Så bakar du HELT perfekta macroner

Nu kan du baka HELT perfekta macaroner utan kladd och spill! Vårt smarta set består av allt du behöver för att lyckas!

Läs mer och beställ ditt set här!


Läs mer om:

Dela
(1.03k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…