Annons

Annons

Vaniljmuffins med hjärtan och marsipanrosor

Här dekorerar vi klassiska vaniljmuffins med hemgjorda chokladhjärtan och färdigköpta marsipanrosor.

Vaniljmuffins med marsipanrosor och hjärtan

9–10 st
125 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl kaffegrädde

Dekoration
50 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
marsipanrosor med blad el annan dekoration

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Vispa eller rör smör och socker poröst. Rör i ett ägg i taget.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten växelvis med grädden. Fyll muffinsformarna till ca ¾.

3. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min. Låt svalna.

4. Dekoration: Hacka och smält chokladen. Spritsa ut hjärtan på bakpapper. Låt stelna i kylen. Vispa grädden. Garnera muffinsen med grädde, rosor och hjärtan.

 

Läs mer:

Valentins chokladhjärtan med extra allt

Klassiska kärleksmums – skäm bort någon du tycker om

6 kärlekspar vi minns

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…